18 детски градини и ясли се изграждат в момента в София

"Новата детска градина в район „Овча купел“ за 116 деца е напълно готова. Записването ще приключи до края на другата седмица. В района строим нова детска градина и в „Горна баня“ и вече имаме сключен договор за разширението на детската градина в „Суходол“. В „Овча купел“ имаме много добра координация с районния кмет, а ролята на кметовете на райони е много важна, защото те са възложители на строителството." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изградената нова сграда на детска градина в кв. “Овча купел 1“ заедно със заместник-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на района Ангел Стефанов. 
"В момента в София изграждаме 18 детски градини и ясли. За съжаление, има райони, в които организацията не е добра" – посочи също Фандъкова. 
По думите на кмета на София "най-голямо е забавянето за детската градина в кв. „Кръстова вада“ в „Лозенец“. Тя е въведена в експлоатация, но все още не работи. Районната администрация продължава да изчиства проблеми, свързани основно с оборудването. За такива примери заявих на кметовете на райони, че там, където допуснат драматични забавяния, следващите обекти ще се възлагат от Столична община." 

Очаква се до края на годината да приключат строителните работи в детските градини в районите „Студентски“, „Триадица“ в кв. “Гоце Делчев“, Банкя, "Връбница" и "Кремиковци". 

Снимки: Аделина Ангелова

 

 

04.11.2021