166 сгради в София са със сключени договори за финансиране за изпълнение на енергийна ефективност

"В момента се изпълняват мерки за енергийна ефективност на 10 сгради, които са на различен етап на работа в районите "Подуяне", "Надежда", "Кремиковци", "Красна поляна", "Красно село" и "Триадица". В "Подуяне" над 200 апартамента получават по-добри условия като мерки за енергийна ефективност. Същевременно от бюджета на Столичната община се инвестират 77 хил. лева за благоустрояване на прилежащите пространства към сградите."

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка в кв. “Хаджи Димитър“, където се изпълняват мерки за енергийна ефективност по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. На проверката присъстваха и кметът на район „Подуяне“ Ева Митова и директорът на Общински строителен контрол арх. Влади Калинов.

Общо 166 сгради в София имат сключени договори за финансиране с Българска банка за развитие. Те са в почти всички райони с изключение на "Банкя" и "Панчарево". За 106 е открита процедура за изпълнител, от тях 70 имат сключени договори, 36 са в процедура. Първата въведена в експлоатация сграда е в "Кремиковци".

Фотограф: Гео Калев

 

11.10.2017