144. СУ „Народни будители“ със STEAM Център по изкуства и технологии

 

Днес бе открит STEAM Център по изкуства и технологии в 144. СУ „Народни будители“. Центърът е финансиран по Национална програма на МОН „Изграждане на училищна STEAM среда“. В него са обособени кабинети за графични изкуства, изящни изкуства, приложни изкуства, технология и предприемачество,  видеостудио, звукозаписно студио, музикална зала и STEAM зала.

„Днес отваряме една врата към бъдещето и това е вратата на нашия прекрасен STEAM Център за изкуства и технологии. В тези зали нашите талантливи деца ще творят, ще пеят, ще танцуват в една модерна нова дигитална среда“ – каза директорът на училището  Камелия Дилова по време на откриването на новия Център.

„144. училище е най-доброто общинско училище по изкуства в София, – каза кметът на София Йорданка Фандъкова и поздрави ръководството на училището, учителите и учениците за резултатите, които постигат. – Свикнали сме да виждаме STEAM центрове и кабинети в училища с природоматематическа насоченост. Около 30 училища в София вече са се възползвали от Националната програма, но това е първото училище по изкуства в София, което изгражда STEAM среда“ – каза още Фандъкова и посочи, че очаква Програмата да се разшири, защото създава не просто добра среда, а дава посока на образованието.

 

 

22.03.2022