139 снегопочистващи машини са извършвали обработки в София тази нощ

 

В София тази нощ във връзка с валежите от сняг са извършвани по няколко обработки със смеси срещу заледяване. Фирмите, ангажирани със зимното почистване на града, са обработвали със смеси срещу заледяване, извършвали са и избутване на сняг по трасетата на градския транспорт, вътрешноквартални улици, стръмни участъци и мостови съоръжения, както и общинска пътна мрежа, Южната дъга на "Околовръстен път" и „Самоковско шосе“. На терен са работили 139 снегопочистващи машини.

В момента продължава работа в някои райони като "Сердика", "Искър", "Надежда", "Витоша", "Панчарево", "Банкя", в с. Клисура, с. Бистрица, с. Плана и др.

Започна и почистване на прилежащите пространства на спирките на градския транспорт, на подходи към пешеходните подлези и метростанции.

Екипи на Столичен инспекторат извършват контрола на дейностите по почистване.

Извършва се и опесъчаване и почистване на планинските пътища на Природен парк „Витоша“ – „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове“.

Към момента градският транспорт навсякъде изпълнява обичайните си маршрути.

Обходи на терен осъществяват екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Напомняме на шофьорите да използват автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, и да карат внимателно и със съобразена скорост.

 

28.02.2022