136 снегопочистващи машини са работили през нощта

136 снегопочистващи машини и екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София, са работли през изминалата нощ в столицата. Ивършени са  обработки срещу заледяване на пътните платна на улици, по които се движи градският траспорт, и главни улици във всички рйони на столицата. Обработени против заледяване са и общински пътища на територията на Столичната община, както и вътрешноквартални улици в районите „Възраждане“, „Сердец“, „Оборище“, „Враждебна“, "Витоша“, „Овча купел“, „Панчарево“. Южната дъга на "Околовръстен път" също е обработена. В момента тече втора обработка на улиците, по които се движи градският траспорт.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища „Драгалевци" – "Алеко“ и „Бояна" – Златните мостове в Природен парк „Витоша“.

Дейностите по снегопочистване се контролират от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен извършват аварийните екипи на общината.

Към момента са почистват прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.  Поради обилен снеговалеж  в Природен парк "Витоша" към момента автобусите от линия № 66, свързващи града с планината, няма да се движат.

Шофьорите да използват автомобилите си подготвени за движение при зимни условия и да карат внимателно. Валежите от дъжд и сняг продължават и през деня.

22.03.2021