125 снегопочистващи машини са работили през изминалата нощ в столицата

125 машини – снегопочистваща техника са работили през изминалата нощ в столицата. Извършени са обработки със соли против заледяване във всички райони на София. Обработени са пътните платна на улици, по които се движи масовият градски транспорт, главни улици за районите, както и част от вътрешнокварталните улици. Почистени са и общинските пътищата между населените места в районите „Панчарево“, „Витоша“, „Нови Искър“, „Кремиковци“, “Банкя“ и „Овча купел“, участъците на Южната дъга и "Самоковско шосе".  Опесъчени са пътищата в Природен парк „Витоша“: "Бояна" – Златни мостове и "Симеоново" – "Алеко". Почистват се спирки и подходи към подлезите в града.

Екипи на  Столичния инспекторат са извършили обходи на критичните места в града и контрол по изпълнението на дейностите.

Към момента се изпълняват всички курсове на масовия градски транспорт.

Напомняме на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили, както и да шофират със съобразена със зимните условия скорост. Напомняме на управителите на търговски обекти и офиси, както и на етажна собственост, да почистят прилежащите към сградите им тротоари.

27.01.2021