„В пантеона на свободата“ – четене по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България (02.06.2021 г., паметник на Васил Левски)

 

На 2 юни 2021 г., от 10:30 до 13:30 ч., в пространството пред и около паметника на Васил Левски на бул. „Васил Левски“, ще се проведе четене по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

Това е Второто издание на „В пантеона на свободата“ и е организирано от РУО – София-град в партньорство със Столична община. Целта на инициативата е отдаване на почит чрез четене с включване на тридесет ученици от столични образователни институции.

Във вълнуващото хорово четене организаторите ще предоставят възможност за участие на присъстващи ученици, учители, родители, граждани и гости на София, като специална покана е отправена и към младежи, обучаващи се в училища, които носят имена на будители.

Честването ще се излъчва онлайн с цел приобщаването на сънародниците ни у нас и в българските училища по света. Възможност за заедност и изключително докосващ начин за изразяване на почит.
25.05.2021