“Топло фест” - фестивал за музика, театър и цирк в Южния парк


„ТОПЛО ФЕСТ”
 

Фестивалът за музика, театър и цирк на открито ще се проведе в Южния парк на 4 и 5 септември. В програмата има и интерактивно представление за деца в събота, силен реге лайнъп на BIG BIG Summer Reggae в неделя и две прохладни градски вечери.


Всички събития ще бъдат между 16.00 и 22.00 ч. със свободен вход на двата хълма пред Центъра за съвременни изкуства “Топлоцентрала”,
чието откриване предстои тази есен.


В първия уикенд на септември ще се проведе второто издание на “Топло фест” – фестивалът на открито в Южен парк – втора част. Двудневната му програма приобщава български и международни артисти в областта на цирковото изкуство, съвременния алтернативен театър, електронната, акустична и реге музика.

Всички събития на фестивала ще бъдат между 16.00 ч. и 22.00 ч. със свободен вход и се организират от “Топлоцентрала” – Центърът за съвременни изкуства. Той ще бъде открит тази есен в преустроената сграда на бившата топлоцентрала зад хотел “Хилтън” и хълмовете на Южен парк – втора част, между културно-историческия комплекс “Гарнизонно стрелбище” и Перловска река.

Има ли нещо по-вълнуващо от магията на цирковото изкуство? На 4 септември всеки, който мечтае да покаже своите умения или да получи напътствия от истински клоуни, ще може да се срещне с професионалисти и специални гости. От 16.00 ч. до 17.00 ч. невербалното представление “Смешната лечебница на д-р Куку и д-р Пипи” ще даде клоунски съвети и рецепти за деца. От 17.00 ч. до 18.00 ч. е забавлението с Циркова работилница по жонглиране, представена от Социален цирк на Фондация „Мини Арт“. 

Съботната вечер ще продължи с музикалната работилница на Петър Йорданов – Бъни. Неговият “Барабен кръг” ще предложи на присъстващите да се свържат с другите с помощта на ритъма и да загърбят егото в колективно изпълнение.

От 19.00 ч. на музикалната сцена на фестивала ще се качат Pavel Terziyski & Alexander Logozarov, за да изпълнят своя албум Settlers, а от 20.00 ч. българо-английската постпънк група КАКЕ? ще зареди вечерта с алтернативно звучене. В музикалната програма ще се включи и проектът TRIGAIDA, представен от Фолктроника триото на Георги Маринов (Хорхе), Ася Пинчева и Иван Шопов.

Отново в съботната вечер (19.30 ч. – 21.30 ч.) студиото за документален театър VOX POPULI ще запознае публиката на “Топло фест” с “ЕКСПОНАТИ - изчезващи човешки видове”. Театрална инсталация на открито ще превърне зрителите в поток от посетители на музей или изложба, които влизат в контакт с всеки “експонат”, разположен в своя уникален свят от 1 кв. м.

По залез на 4 септември зрителите ще се насладят на огнено шоу с “Нов Цирк”, последван от сет на DJ YvesO. За финал група “Синтез" ще направи една от своите импровизации – синтез между електронна и акустична музика.

На 5 септември програмата на “Топло фест” ще бъде посветена на най-старото ежегодно събитие за реге музика у нас - BIG BIG Summer REGGAE. Неделният следобед ще бъде посветен на ямайската музика, представена във всичките й измерения – roots reggae, dud, dancehall, ska и jungle. One Love, One Heart. Let’s get together and feel allright!


За повече информация следете събитието на “Топло фест” във фейсбук.

Проектът се осъществява с подкрепата на Столична община, Национален фонд “Култура”, и община „Триадица“.


01.09.2021