На 9 декември пред НДК се открива „София Коледен град“

На 9 декември пред НДК се открива „София Коледен град“

„София Коледен град“ стартира пред Националния дворец на културата в алеята до кино „Кабана“. Коледното градче ще работи за столичани и гостите на столицата всеки ден от 11:30 ч. до 21:30 ч. с вход свободен. Организира се от „Пазари Възраждане“ ЕАД с подкрепата на Столична община и е част от Календара на културните събития на столицата.

Всички ценители на вкусната храна, качествените напитки, интересните подаръци и хубавата музика ще имат възможност да се насладят на тези удовлствия. Повече от 15 изложители в специално изработени къщички и шатри очакват своите посетители.

Столична община е подготвила богата културна програма, която ще се реализира на сцената на кино "Кабана" – всяка вечер ще има представления и музикални изпълнения, а през уикендите – и дневни детски театрални постановки.

На 9 декември от 20:00 ч. на сцената ще излезе младата певица Виолина Доцева, на 10 декември от 19:00 ч. започва тематична музикална вечер с Георги Медникаров. На 11 декември (събота) от 19:00 ч. на сцената на кино „Кабана“ ще излязат музикантите от група Jeremy?, а на 12 декември (неделя) от 16:00 ч. до 18:00 ч. – солистите на вокална група „Сладки пуканки“ при Националния дворец на децата и солисти на артцентър „Стринджендо“. Входът за концертите е свободен!

На 11 декември (събота) от 11:00 ч. и 12:00 ч. Столичен куклен театър предлага уъркшоп за деца „Да си направим коледна украса!“, входът е с билети, които покриват стойността на материалите за уъркшопа. От 16:00 ч. е спектакълът „В очакване на Дядо Коледа“ на „Арт Театър“. Вход свободен. Програмата можете да следите на фейсбук страницата на кино „Кабана“ – https://www.facebook.com/kinocabana.

„София Коледен град“ ще предлага греяно вино и ракия, селектирани български вина, ароматно кафе и топли напитки,  прясно изпечена домашна баница, уникално приготвени меса на барбекю, както и специални сосове за тях. Ще можете да опитате сладкото изкушение на тиквата с мед, веган бургери или уникалните пици, приготвени от ръчно месено тесто с квас. За любителите на силните спиртни напитки ще има специални коктейли, а селекция от бири ще очаква ценителите на питието от хмел.

Освен културната програма с известни изпълнители и любими театрални постановки за децата, ще има още фокуси и много други изненади. Специален гост на „София Коледен град“ ще бъде сдружението „Мечешки истории“, които са ни подготвили доста интересни истории за живота на мечетата и защо не трябва да се страхуваме от тях.

„София Коледен град“ ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки, задължителни при провеждането на подобни събития – еднопосочно движение, осигуряване на дезинфектанти, носене на маски, спазване на дистанция и ограничаване струпването на хора.

Повече информация можете да откриете на Facebook страницата на „София Коледен град“

07.12.2021