"София - Европейска столица на спорта 2018" награди печелившите деца от детски фотоконкурс "Виж ни, ние сме на колело!"

Фондация "София - Европейска столица на спорта 2018" награди печелившите деца от детски фотоконкурс "Виж ни, ние сме на колело!" Събитието се проведе на 20 януари 2017 г. в Информационния офис на фондацията, която се изпълни с малки и големи фенове на велосипедния транспорт. Печелившите бяха избрани между всички включили се деца от цялата страна. На първо място бе малката Лора Илиева от гр. Шумен, която събра най-много гласове в детския фотоконкурс. В категория "Зелена безопасност": Любомир Киров на 8 г. от гр. София, категория "Атрактивна снимка": ТРИЗНАЧКИТЕ Петя, Поли и Дари на 8 г. с тяхната зимна снимка с колело.
Наградите бяха осигурени от фондация "София - Европейска столица на спорта 2018" - в знак на подкрепа на доброволческата инициатива "Виж ни, ние сме на колело!", организирана от няколко момичета. Г-н Анатоли Илиев: секретар на организационния комитет на "София - Европейска столица на спорта" връчи на инж. Диана Николова наградата на малката Лора, която ще бъде изпратена по куриер за гр. Шумен. Инициатор на инициативата: Диана Николова връчи награда на малкия Любомир Киров за прекрасната снимка в парка, на която е с каска: категория "Зелена безопасност", г-н Павел Иванов: главен експерт в дирекция "Спорт, туризъм и младежки дейности" на Столична община връчи наградите на ТРИЗНАЧКИТЕ Петя, Поли и Дари Андрееви от гр. София за прекрасната им зимна велосипедна снимка.
инж. Диана Николова и г-ца Михаела Асенова презентираха доброволчески проект "Виж ни, ние сме на колело". Припомняме, че фейсбук-страницата „Виж ни, ние сме на колело!” бе създадена от малък екип от хора с цел повишаване на вело-културата сред най-малките деца (3-10 г.), насърчаване на двигателната им активност и увеличаване на времето, което прекарват навън, сред природата. Целите, които си поставят момичетата са свързани и с повишаване на познанието за екологичните опасности, които крие градският климат, с което подкрепят инициативата на Европейската комисия: Конвента на Кметовете, целяща да намали всички вредни емисии с 40 %. Това трябва да се случи до 2030 г., и всички ние можем да помогнем това да се случи. Подкрепят и инициативата „София   – Европейска столица на Спорта 2018”, с която се популяризира активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми и активности. Доброволческата инициатива е продукт от проведено обучение „Европейски младежки диалог в социалните медии” в Дом на Европа с автор д-р по ПР и журналистика Десислава Манова-Георгиева. Екип: инж. Диана Николова – ръководител, Радостина Йосифова, инж. Луиза Николова, Михаела Асенова.
Фондация "София - Европейска столица на спорта 2018 г." осигури всички подаръци за победителите, в знак на подкрепа на инициативата!
Момичетата и спечелилите благодариха на г-н Тодор Шабански, г-н Анатоли Илиев, всички участвали деца и всички, които подкрепиха тази инициатива!
Да си пожелаем повече малки и големи велосипедисти!!!

инж. Диана Николова е транспортен инженер и магистър по индустриален мениджмънт. През последните 5 години работи в дирекциите "Транспортна инфраструктура" и "Европейски програми и проекти" на Столична община. В последната стартира от стажант. Работи по приемането на София в инициативата "Конвента на кметовете", координира рекламната кампания в МГТ по кандидатурата на София за Европейска столица на спорта през 2018 г., координира различни инициативи, също така превежда всички отчетните доклади за Европейската Инвестиционна Банка по заема за Програмата за рехабилитация и възстановяване на транспортната инфраструктура в гр. София (2013-2016 г.). Работи и по Плановете за действие за намаляване на вредните емисии, шум и др., които реализира Столична община. През лятото на 2016 г. е преместена в друга дирекция на направление "Транспорт и транспортни комуникации", а новата й щатната длъжност бива закрита. Към момента се занимава с доброволчество и популяризиране на наученото през годините.

 

23.01.2017