„Сдружение Азбукари“ организира „Парад на буквите“ на 24 май

Верен на своето име и на основната си мисия – да бъде будител и изразител на родолюбивото възпитание на българчетата и на тяхната просвета, екипът на „Сдружение Азбукари“ за втора поредна година предлага нестандартна и вдъхновяваща идея за посрещане на празника 24 май с „Парад на буквите“.

"„Мама“, „родина“, „България“, „обич“, „мир“, „свобода“, „приятели“... Любими български думи, които в детството сме редили с картончета с буквите от българската азбука на празничните шествия по случай 24 май. Сега можем да ги наредим с тениски“ – според идеята на екипа на „Сдружение Азбукари“.

„Нека на 24 май облечем тениски с буква от българската азбука и подредим любимата си дума. Може да се снимаме, преди да отидем на празничното шествие „Парад на буквите“, което организира „Сдружение Азбукари“ на 24 май – Ден на българската писменост, просвета и култура. „Парад на буквите“ ще започне от площад „Славейков“ и ще стигне до парка „Заимов“ в София“ – казват още организаторите.

Маршрутът на „Парад на буквите“ е с начало в 10:30 ч. от площад „Славейков“, продължава по ул. „Г. С. Раковски“, вдясно по ул. „Оборище“ към катедралния храм „Св. Александър Невски“, заобикаля храма отляво и по ул. „Оборище“ към бул. „Васил Левски“ до паметника на Васил Левски. Продължава по бул. „Янко Сакъзов“ до главния вход на парка „Заимов“ откъм ул. „Васил Априлов“, където празникът ще продължи.

19.05.2021