“Предмети на дейност” – изложба в Галерия на открито показва професионалните победи на НПО през лични предмети


Нова изложба в София поставя на фокус работата на неправителствения сектор в страната – през серия фотографии на лични предмети, които символизират професионалните победи на група граждански лидери.

Изложбата със снимки на изтъкнатия български фотограф Яна Лозева е в Галерия на открито в парка пред НДК (пред Кино „Кабана“) и ще продължи до 14 септември. “Предмети на дейност” се реализира в сътрудничество с глобалното креативно студио Fine Acts и благодарение на подкрепата на Столична община, Фондация „Америка за България“ и Фондация „Отворено общество“.

“Предмети на дейност” е кампания на Българския център за нестопанско право (БЦНП), която за втора поредна година разказва за смисъла от дейността на гражданските организации. 

“Именно гражданският сектор е този, който променя средата, който е коректив на властта и който оказва подкрепа на най-уязвимите, но често работата на НПО в България остава неразбрана”, казват от БЦНП. От там са поканили 40 представители на организации да се включат със своите лица и истории на промяна и с предметите, свързани с тези победи. 

“Търсихме лични предмети с история. Знаем, че хората се свързват най-силно с истории, а предметите са мощен и наситен със смисъл визуален материал. Вярваме, че пътят на сектора напред минава именно през разказване на истории, през общо действие и през изразяване на взаимна подкрепа”, казва Надя Шабани, директор на БЦНП. “Тази година БЦНП ставаме на 20 години, което е още един повод да увеличим споделянето на успехите на гражданските организации – като покажем хората в тях и техните постижения”.

Цялата кампания може да бъде проследена и на facebook страницата на БЦНП

 

 

02.09.2021