"Походът на книгите" тръгна от площад "Славейков" в Международния ден на детската книга

Кампанията за насърчаване на детското четене и грамотността сред подрастващите беше открита пред Детския център на Столична библиотека на 2 април – рождената дата на Ханс Кристиан Андерсен. Деца, родители, библиотекари и лица от телевизионния екран се включиха в празника.

Заместник-кметът Мирослав Боршош се обърна към децата: "Днес рожден ден има един ваш много добър приятел – детската книга. Този приятел ще ви съпътства през целия живот, ще ви подкрепя, ще откривате заедно страхотни неща".

Заместник-кметът благодари на Асоциация "Българска книга" и Столична библиотека за организацията на традиционната инициатива, част от Културния календар на София, като увери, че Столична община винаги ще застава зад такива каузи.

"Започваме "Походът на книгите" днес и осъзнаваме, че сме в много сложни времена. Като общество сме нападнати от една мрачна бездуховност. Книгата е онова оръжие, което трябва да използваме, за да спечелим тази война, за да спасим децата си от бездуховността и да ги водим към светлината, която им дават книгите" – каза още Мирослав Боршош.

Събитията от "Походът на книгите" продължават през целия месец, подробна информация ще намерите на страниците на Асоциация "Българска книга" – https://www.abk.bg/, https://www.facebook.com/BulgarianBookAssociation.

 

 

02.04.2022