„Подари си приятел“ стартира с две осиновявания на безстопанствени кучета още в първия час

Вчера Столична община и ОП „Екоравновесие“ дадоха официален старт на инициатива, в рамките на която в три последователни недели (23-30 април и 7 май) кучета от общинския приют в с. Горни Богров ще бъдат настанени в Sofia Ring Mall и предоставени на всички желаещи за разходка на място или осиновяване. Събитието беше посетено от над 500 души, като още през първия час две от кучетата намериха своите нови стопани.

„Чрез тази инциатива искаме да покажем част от нашите кучета от общинския приют. Те, както и всички останали кучета от приюта, са ваксинирани, обезпаразитени, чипирани и кастрирани и са готови да станат част от нечие семейство, в което да получават любов и грижа. Виждате, че те по нищо не отстъпват на породистите кучета и са повече от подходящи да се превърнат в домашни любимци. В рамките на инициативата всички желаещи могат да дойдат в мола, да се запознаят с кучетата, да ги поразходят на място и ако преценят – да си ги вземат вкъщи. Искам да благодаря на огромния брой отдадени доброволци, които помагат, както днес, така и всекидневно в приюта, за да можем заедно да отглеждаме всичките 1500 кучета“, подчерта по време на откриването на инициативата зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова.

Инициативата се реализира в рамките на кампанията „Подари си приятел“, чрез която се насърчава осиновяването на кучета от приюта. Напомняме, че приютът е отворен всяка събота и неделя за всички желаещи, които искат да разходят кучетата и да се запознаят с тях на място. За повече информация – www.ecoravnovesie.com  или на страницата на приюта във Facebook.

24.04.2017