„Киномания“ продължава онлайн на платформата Neterra.TV+ (от 17 декември 2021 – 9 януари 2022 г.)Физическото издание на фестивала „Киномания“ приключи, но най-запалените почитатели ще се радват на страхотен коледен подарък – 10 от хитовите заглавия ще могат да се гледат онлайн в страната на платформата Neterra.TV+ в периода 17 декември 2021 – 9 януари 2022 г.

„Киномания“ е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.


В онлайн селекцията присъстват фестивални хитове, френско кино, мюзикъли, класики. Избраните заглавия са:

„Анет“ – нестандартна рок опера с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър. Филмът откри фестивала в Кан тази година.

„Брак по италиански“ – режисьор Виторио де Сика. Филмът е с участието на София Лорен и Марчело Мастрояни и има „Златен глобус” за чуждестранен филм. Богаташът Доменико заживява с проститутката Филумена, която го оплита в лъжи, за да се ожени за нея. Велик филм и едно от най-паметните партньорства между Лорен и Мастрояни.

„Кралят на целия свят“ – режисьор Карлос Саура. Испанско-мексиканската продукция е с участието на четирима млади танцьори и пресъздава традиционни музикални танцови традиции в Мексико, където по уникален начин се вплитат трагедия, измислица и реалност.

„Кръстоносният поход“ – с Летисия Каста и Луи Гарел. Разказва за родители, които разкриват, че 13-годишният им син е продавал семейни ценности, за да финансира проект, който ще спаси планетата.

„Младите любовници“ – с участието на Фани Ардан. Историята представя връзката на 71-годишна дама с доста по-млад от нея мъж. История за страстта, която преобръща всичко по пътя си.

„Най-лошата личност на света“ – отличèн с награда за женска роля в Кан за актрисата Ренате Рейнсве. В центъра на сюжета е Джули, млада жена в началото на 30-те, която изживява екзистенциална криза, тъй като не е човек, склонен на обвързване.

„Островът на Бергман“ – с участието на Тим Рот, Вики Крипс и Миа Васиковска. Двойка кинаджии заминават за остров Форьо, популярен с това, че на него Ингмар Бергман е живял и творил, но там границата между реално и въображаемо постепенно изчезва.

„Последният автобус“ – след смъртта на обичната си съпруга Мери, пенсионерът Том решава да предприеме дълго пътуване. Носейки праха на покойната в малък куфар, той поема на път от най-северната точка на Шотландия към най-южната точка на острова.

„Сърцето ми танцува“ – мюзикъл на режисьора Начо Алварес. Феерия от цветове, пищни костюми, комични сцени и перфектно хореографирани танци. Звучат песните на италианската поп икона Рафаела Кара, починала през месец юли 2021 г.

„Царят на смеха“ – с участието на Тони Сервило в ролята на великия комик Едуардо Скарпета, чийто пиеси от началото на XX в., както и неподражаемия му актьорски талант, са оказали сериозно влияние върху италианската комедийна традиция.

Повече информация за филмите е публикувана на www.kinomania.bg.

Билетите за всички заглавия от селекцията са достъпни без абонамент за цяла България, като се предлагат следните варианти: 1 филм – 8 лв., 3 филма – 20 лв., 5 филма – 30 лв., всички 10 филма – 40 лв. Вече може да ги намерите тук: https://neterra.tv/festival/kinomania-2021/.


 

 
14.12.2021