„Кална точка“ в "Красна поляна" става зелено междублоково пространство

До края на ноември ще завърши облагородяването на кварталното пространство – едно от т.нар. “кални точки“ на територията на Столична община, което се намира в район „Красна поляна“.

С цел намаляване на източниците на кал и прах от тази седмица започна облагородяване на междублоковото пространство с площ около 600 кв. м при бл. 137Б в кв. "Красна поляна" и е част от Програмата на Столичната община за премахване на „кални точни“, създадена по инициатива на кмета на София Фандъкова.

Проектът е финансиран по Програма "Управление на качеството на атмосферния въздух на територията на Столична община".

"Ще се обособят зелени ивици и ще се засади нова дървесна растителност. С цел премахване на нерегламентираното паркиране в зелените площи, което е източник на пренасяне на прах по уличните платна, се обособяват нови паркоместа. Ще бъде засадена трева, 3 нови фиданки и 50 бр. храсти, които се надявам заедно да пазим" – каза кметът на „Красна поляна“ Иван Чакъров. Проектът се изпълнява с подкрепата на етажните собствености на прилежащите жилищни блокове.

Освен в „Красна поляна“ тази есен благоустрояването на „кални точки“ се изпълнява и в „Овча купел“ и предстои да започне в район „Надежда“.

 

13.11.2020