„Европа танцува“ – музикално-танцов спектакъл за малки и големи (21.05.2021)


На 21 май от 18:30 ч. под куполите на „Ларгото“ Европейският музикален фестивал кани публиката на музикално-танцовия спектакъл „Европа танцува“. Събитието е традиционна част от Програмата на фестивала, събирайки многобройни почитатели на танцовото изкуство от различни възрасти.

Над 280 танцьори от представителни детски и професионални състави ще забавляват публиката с изпълнения на танци от различни стилове и епохи – колоритни и вдъхновяващи със своята енергия и изящество. В Програмата ще се редуват класически и модерен балет, национални танцови традиции от Испания, Ирландия, Бразилия, Мексико, спортни танци и разбира се, български фолклор.

За първи път в проявата ще участват: Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ с директор Георги Андреев, школата Dance Academy, представена от инструкторите Георги Ганев, Радмила Борисова и Росен Идеалов, както и ученици от 144. СУ „Народни будители“ с техните преподаватели по хореография Валентин Иванов и Ирена Кременска. Партньори и участници в концерта ще бъдат също първокласните ансамбли „Средец“ (ръководители Ива Търнева и Николай Илиев)  и „Здравец“  (ръководители Георги, Александра и Божидара Стоянови) към Дом на културата „Средец“, Танцово ателие „Алегрета“ (ръководител Илина Агова), Клуб по спортни танци „Стил“ (ръководител Анелия Серафимова) и фолклорните ансамбли „Изворче“ (ръководители академик Красимир Петров и Стефания Михова) и „Бъдниче“ (ръководители Милена Велинова и Марек Дяков) от Националния дворец на децата, школата по класически балет „Маша Илиева“, танцова двойка Магдалена Янева и Стефан Николов, която участва със съдействието на Институт „Сервантес“.

Водещ на събитието е Георги Митов-Геми – журналист от Classic FM радио.

Входът е свободен.
 


Европейският музикален фестивал, организиран от „Кантус Фирмус“, се провежда с подкрепата на Столичната община – Календар на културните събития.

18.05.2021