„Екоравновесие“ показва кучета от общинския приют в столичен мол

Инициативата е част от кампанията „Подари си приятел“, която популяризира осиновяването на куче


В продължение на три поредни недели (23 април - 7 май), общинското предприятие „Екоравновесие“ ще представи част от кучетата от приюта в с. Горни Богров в Sofia Ring Mall, където всички желаещи ще могат да се запознаят с тях, да ги разходят на обозначените за това места и при желание – да ги осиновят на място. Инициативата е част от кампанията „Подари си приятел“, която популяризира осиновяването на кучета от общинския приют. Събитието ще е с начален час 12:00 часа и ще започне в присъствието на заместнк-кмета на Столична община по екология Йоана Христова.
В рамките на събитието, доброволци от приюта ще запознават на място гостите на мола с историите на кучетата и ще съдействат на желаещите да ги разходят и да си поиграят тях. Те ще предоставят още и насоки за отглеждането им в домашни условия. Екипът на „Екоравновесие“ осигурява на място облекчена процедура за осиновяване на кучета, така че всички, които искат да си „подарят приятел“, ще могат да сторят това веднага.
Напомняме, че кучетата от общинския приют в с. Горни Богров са обезпаразитени, ваксинирани, кастрирани и чипирани, което освобождава собствениците им от полагаемия се годишен данък за отглеждане на куче в домашни условия.
Повече информация за кучетата и кампанията „Подари си приятел“, можете да намерите тук  www.ecoravnovesie.com или в страницата на приюта за кучета в с. Горни Богров във Facebook.

23.04.2017