„Една незабравима лятна ваканция“ 2017

Детският лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“ 2017, организиран от район „Студентски“, се провежда за 13-та поредна година. В това издание на инициативата, над 170 деца, живеещи на територията на района, цял месец спортуваха и участваха в ателиета по изкуства. В програмата бяха включени разнообразни спортове: бейзбол, крикет, фехтовка, тенис, футбол, ръгби, ориентиране, баскетбол и др. Участниците преминаха през курс по актьорско майсторство и грънчарство.

Експерти от ГДБОП изнесоха интерактивна презентация за опасностите в интернет.  Служители на Агенция „Митници“ запознаха децата с „Рисковете от употребата на наркотични вещества“ и проведоха специална демонстрация. Йордан Йовчев изнесе открит урок по спортна гимнастика пред участниците от лагера. Първата спирка на единствената мобилна библиотека у нас – Библиобусът на Столична библиотека, бе именно на Детски лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“.

Безплатният Детски лагер по изкуствата и спорта „Една незабравима лятна ваканция“ се провежда в периода 3-28-ми юли 2017 г. на територията на Национална спортна академия „Васил Левски“, финансиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към район „Студентски“.

Официалното закриване на лагера ще се състои на 28-ми юли във FUN Ring Park на Sofia Ring Mall от 10:30 ч.

 

25.04.2017