„Един джаз ден“ – 27 юни, на Лятната естрада в "Борисовата градина"

Музикалното събитие с млади таланти и популярни родни джазмени

ще се проведе на 27 юни на Лятната естрада в "Борисовата градина"

Събитието се провежда с финансовата подкрепа на Министерството на културата на Република България и партньорството на Столична община.

В инициативата ще се включат едни от най-популярните ни джаз изпълнители – музикантите от Брас Асоциация, суингърите от Lindy Hop,  вокалистката Весела Морова, екзотичната изпълнителка на африкански танци Мария Косса, перкусионистите Ямбадон и други, които ще застанат рамо до рамо с музикалните таланти от училище за певци D Stars.

В целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 човека – любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми), изпълнения на живо от най-младите таланти и гостите – обичаните джазмени от БрасАсоциация.

Една от отличителните черти на “Един джаз ден” е, че обединява концертния формат с интерактивен модул – идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се – забавлявайки се, пеейки и танцувайки.

Училище за певци D Stars е създадено през 2005 г. от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади таланти в областта на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици възпитаници от различни възрасти и с различен опит.

ПРОГРАМА:

11:00 – 12:00 – „Български джаз“ – концерт в почит към българските композитори, написали джаз пиеси – със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация

12:30 – 13:30 – Работилница за африкански танци, ритми и култура – с Мария Косса и музикантите от група Yambadon

14:00 – 15:00 – Gipsy jazz – концерт

15:00 – 15:45 – Работилница – скат пеене с джаз певицата Весела Морова

16:00 – 17:00 – Работилница – суинг танци с Lindy hop Bulgaria

17:30 – 18:30 – Swing jazz – концерт с любими суинг пиеси – „ Ако няма суинг, няма смисъл“ – със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация и танцьорите от Lindy hop Bulgaria

19:00 – 20:30 – Jazz night – концерт със селекция от най-доброто в джаза – със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация и танцьорите от Lindy hop Bulgaria

DStars онлайн

Web https://d-stars.org/

Facebook https://www.facebook.com/dstarsvocalschool/

Facebook събитие https://www.facebook.com/events/466219721053185

 

 

19.05.2021