"Деца помагат на деца" – благотворителен концерт, състоял се в Дома на културата "Красно село"

„Деца помагат на деца“ е традиционна инициатива на ОКИ Дом на културата „Красно село“ и НЧ „Христо Смирненски – 1945“, кв. „Лагера“. Провежда се в навечерието на 3 декември – Международния  ден на хората в неравностойно положение.
Тази година в партньорство с НЧ „Братя Миладинови – 1917“ бе организиран в помощ на Центъра за специална образователна подкрепа „Проф. Димитър Кацаров“.

По време на концерта се проведе Изложба – базар на произведения на приложното изкуство, изработени от деца. От продажбата на предоставените произведения и от дарителския акт на присъстващите бе събрана сума от 1405,20 лв., която бе предоставена на ЦСОП за закупуване на материали за работа с децата със специални потребности в ателиетата по интереси.

Грета Ганчева, директор на дирекция "Приобщаващо образование" към Министерството на образованието и науката, изпрати Приветствие до организаторите и участниците в концерта.

В тази благородна инициатива  взеха участие читалищни състави от столични читалища и школи по изобразително и приложно изкуство.
 

 

 

06.12.2019