"Културни маршрути: Разкази от сърцето на София" – Епизод 2: "Софийски потайности"

 


​​​​​"Културни маршрути: Разкази от сърцето на София" се реализира с финансовата подкрепа на Столичната община – Програма "Култура"

На 30 май от 17:00 часа в youtube платформата "Културни маршрути" ще излезе новият епизод на "Културни маршрути: Разкази от сърцето на София" – "Софийски потайности", който повежда на вълнуващо пътешествие през скритите истории и мистерии на столицата. Поредицата, достъпна чрез YouTube канала "Културни маршрути", изследва богатото културно наследство на София, разкривайки важни аспекти от миналото, които оформят нашето съвремие.

"Софийски потайности" води през емблематични места като Народния театър, Арменското кафене и Софийската баня, както и римските разкопки до Софийското метро, булевард "Витоша" и НДК. Разглежда историята и значимостта на тези забележителности, за да разкрие как те са се превърнали в символи на софийското културно наследство.

Водещ на този епизод е младият философ и актьор Симеон Василев, който ще използва философския си поглед, за да направи връзка между историята и нейната роля в нашето разбиране за настоящето. Епизодът включва жестов превод и субтитри на английски език.

 

28.05.2024