„СКОРОСТТА НА МЕТРОТО“ ЗА ДЕНЯ НА СОФИЯ „ХВАНИ РАЗЛИЧНАТА МОТРИСА“

В диапазона от 10:00 до 13:00 ч. на 17 септември 2023 г. по линия 3 на Столичния метрополитен ще се движи трансформирана в сцена за изкуство мотриса, на борда на която ще вземат участие „Тригайда“, музикантите Йоанна-Мария Тодорова и Мартин Павлов към Младежката филхармония „Пионер“ и нашумялата кей-поп група Toxic. Зад пулта ще застане и DISCO MANGA DJ. Събитието стартира точно в 10:00 ч. от метростанция НДК II, по линия 3 с изключителната подкрепа на „Център за градска мобилност“ ЕАД и с домакинството на „МЕТРОПОЛИТЕН“ ЕАД.

От 18:00 ч. по повод празника на столицата ще се състои и третото издание на PARTY TRAM SOFIA с мотриса от последно поколение, тип PESA, а стартовата точка е пл. „Македония“. Трамваят, посветен на младежките дебюти, уменията и знанието, ще се движи по линия 5 и от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“.

Организатори са Сдружение „Дигитално общество за културна трансформация“ и Центърът за градска мобилност, режисьор е Атанас Лозанов Nasix.

Културното събитие е в подкрепа на усилията и постиженията на Столична община в разширяването и развитието на подземната железница в полза на хората, свързаността и постигането на по-високо качество на живот. „СКОРОСТТА НА МЕТРОТО“ е официално събитие от Програмата на Европейската седмица на мобилността.

На 16.09.2023 г. Европейската седмица се открива с шествие на електрически лични тротинетки, моносайкли и велосипеди в подкрепа на актуалния регламент за пътна безопасност, приет от СОС.

 

16.09.2023