„Литературни маршрути“: Детски литературен маршрут „От плюнкотворката до пчелния вълк: един ден в Природонаучния музей със Зорница Христова и Тодор Петев“

През 2023 г. "Литературни маршрути" на Фондация "Прочети София" отбелязват своята пета година и през този сезон ще гостуват някои от водещите писатели, поети и литературни теоретици от предишни издания на събитието. Литературните маршрути ще бъдат изцяло нови и специално подготвени за тазгодишната програма, която ще се реализира през май, в началото на юни, през юли и септември.

На 27 май (събота) от 11:00 ч. в Националния природонаучен музей при БАН ще се проведе Детски литературен маршрут „От плюнкотворката до пчелния вълк: един ден в Природонаучния музей със Зорница Христова и Тодор Петев“. Разходката е вдъхновена от Пътеводителя за музеите и галериите в София „Още един ден в музея“, чиито автори са Зорница Христова, Тодор Петев и Сияна Захариева. Книгата е издадена от Издателство "Точица" с финансовата подкрепа на Столичната община – Програма "Култура".

Маршрутът включва някои от най-ярките персонажи от последния етаж на Националния природонаучен музей – пеперудите и тяхното приказно синьо, страховитите великански комари и пчелният вълк. Участието е безплатно, но се заплаща вход за Музея.

"Литературни маршрути – София" е проект на Фондация „Прочети София“. Събитията от програмата се реализират с финансовата подкрепа на Столична община – Календар на културните събития на София.

 

 

26.05.2023