„Без Думи“ (Авторски спектакъл на Златина Стойчева и Петя Недева) – образователен спектакъл за изкуството на пантомимата

25 май, събота
Гостуващо представление
„Без Думи“ (Авторски спектакъл на Златина Стойчева и Петя Недева) – образователен спектакъл за изкуството на пантомимата, за деца над 4 години


Спектакъл – Вариации по класически етюди, разкриващи езика на Пантомимата
Образователният спектакъл среща младата публика с едно позабравено театрално изкуство – изкуството на Пантомимата – Поезия без думи.
С бяло лице и чисто сърце Мимът разказва истории, в които всеки познава света, в който живеем, пречупен през смешно-тъжната призма на изкуството. Думите са отстъпили и освободено Въображението завладява всички. Публиката е притихнала, защото нямото „говорене“ прави точно това – подостря нашето внимание.
Музика на живо – за да бъде преживяването автентично – така, както са играли представленията си артистите още в древността.
След спектакъла младите зрители, с помощта на актрисата – мим, ще могат да изпробват техники от класическата Пантомима, които са ги впечатлили.
Изпълняват: Златина Стойчева – Актьор – Мим
Петя Недева- Актьор – Музикант
част 1. – „Музичка“, включва 30 минути спектакъл и 40 минути ателие пантомима, в което децата правят първи стъпки в това чудно изкуство на въображението.
Спектакълът е осъществен с подкрепата на Национален Фонд „Култура“
Зала „Елит“, 18:30 ч., ОКИ ДК „Красно село”
Вход с билети: деца – 6 лв., възрастни – 9 лв.

25.04.2024