Фандъкова: 28. СУ ще бъде изцяло модернизирано

Кметът Фандъкова провери извършването на строително-ремонтните дейности

"Продължаваме инвестиции в образованието. След като миналата година построихме нова сграда към 28. Средно училище „Алеко Константинов", в момента се изпълнява цялостна модернизация на старата сграда на училището. Това е пример за интегрирани инвестиции в образованието в условията на тежка криза" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителните дейности на обекта.

Общо 3.7 млн. лв. са предвидените средства за проекта по ОП „Региони в растеж“.

Извършва се цялостна модернизация, изпълнение на мерки за енергийна ефективност, нов покрив, подменят се инсталации, осигурява се и ново оборудване за СТЕМ зала и физкултурен салон. В края на годината 28. училище ще е изцяло обновено, като сградата ще бъде в синхрон с новопостроената. Дворът също ще се обнови.

"Модернизираме и 48. OУ „Йосиф Ковачев“, район „Сердика“, по ОП „Региони в растеж“. Наред с това отделяме средства за 100. ОУ „Найден Геров“ за изграждане на физкултурен салон и за строителство на две нови училища в кв. “Манастирски ливади-запад“ и в район „Студентски“.

Продължаваме с извършването на основни ремонти в училища и детски градини въпреки трудностите, – посочи кметът Фандъкова. – Подготвихме доклад до Столичен общински съвет с предложение да бъдат одобрени средствата от приватизация за основни ремонти на 25 училища и детски градини в София" – информира също кметът на София.

За други 22 училища и детски градини, които ще бъдат модернизирани и разширени, Столична община е подала кандидатура по Националния план за възстановяване и устойчивост.

На проверката присъстваха зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов и кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров.

Фотограф: Аделина Ангелова