Фандъкова: Съединението показа пътя, по който трябва обединени да вървим напред


"Съединението ни показа, че когато имаме национална цел, можем да се обединяваме. Този празник и надписът на сградата на Народното събрание „Съединението прави силата“ са пример за пътя, по който трябва да вървим напред." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, което се състоя на 6 септември пред Мавзолея – костница на княз Александър І Батенберг. 

По думите на кмета Фандъкова "извоюваното съединение на България показва, че обединени заедно можем да постигаме национална цел сами. Това е урок, който ние, за съжаление, не научаваме и в тези години сме свидетели на разединение, но вярвам, че има надежда и тя е в това, че можем да надскочим егото, да постъпваме с чест и достойнство, със съединени сили в името на България. 

Столичният кмет изказа съболезнования за загиналите хора при бедствието в Царево. Тя посочи, че аварийните екипи на общината, както и доброволното формирование, имат готовност при необходимост да заминат да помагат. 

Фотограф: Аделина Ангелова