Фандъкова присъства на изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на БОК

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на изложба, посветена на 100-годишнината от създаването на Българския олимпийски комитет.
Изложбата е разположена в Градската градина и на уникалните снимки могат да се видят едни от най-емоционалните моменти за българския спорт. На събитието присъстваха президентът на МОК Томас Бах, президентът на БОК Стефка Костадинова и едини от най-успешните български спортисти.

„Гордеем се със спортисти и шампиони като Стефка Костадинова, която е кумир за младите хора, и работим за създаване на повече условия за професионален и масов спорт на младите хора. България има 55 олимпийски шампиони. Вярвам, че именно големият спорт и шампионите са тези, които могат да запалят в младите хора желанието да спортуват и да водят активен и здравословен начин на живот" – каза пред журналистите кметът на София.

Фандъкова припомни и че "София е европейската столица на спорта и световната столица на спорта за 2024 година. Градът ни е домакин на световни и европейски първенства и турнири в редица олимпийски спортове. И в същото време е място, на което се провеждат стотици спортни събития, насочени към младите хора, възрастните и семействата.

Кметът връчи на Томас Бах статуетка, символизираща олимпийското движение и мира.