Фандъкова: Днес откриваме новата сграда на детска градина „Щурче“ в Бистрица

„Днес откриваме новата сграда на ДГ „Щурче“ в Бистрица. Детската градина имаше пет групи и с новоизградения корпус групите стават девет. Новият корпус е  важна придобивка за Бистрица и най-вече за децата, които ще се обучават и възпитават в прекрасни условия." Това каза кметът на София по време на откриването на новата сграда. Детската градина разполага с просторни занимални за игра и спални помещения, с физкултурен салон, който ще се ползва от всички деца, и с четири детски площадки.  

Кметът посочи, че очаква още 4 детски градини да бъдат въведени в експлоатация в най-скоро време. Това са 35. детска ясла в „Триадица“, детска градина № 9 „Пламъче" в „Суходол“, ДГ № 176 в с. Мрамор и филиал на 24. ДГ в район "Надежда".

Общо 22 детски градини се изграждат в момента по програмата на кмета Фандъкова, а други 27 сгради по програмата вече работят. „Всеки районен кмет, който успее да подготви своите проекти, получава финансиране, за да започне работа по изграждане на нови детски градини“ – каза кметът Фандъкова. "В район "Панчарево" са направени сериозни инвестиции в сферата на образованието. Изградена е още една детска градина в Казичене  и се подготвя изграждането на нова сграда в с. Железница" – посочи още кметът Фандъкова.