Фандъкова: В район „Витоша“ предстои да започне строителството на две детски градини и училище

 

"Завърши строителството на новата сграда на 116-а детска градина "Мусала" и предстои нейното въвеждане в експлоатация. Нови 78 места са разкрити за класирането през май и децата ще започнат да посещават детската градина през септември." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта на място.

Новата сграда е за 4 групи, разполага и с физкултурно-музикален салон, а в двора са обособени цветни детски площадки. Детската градина е част от програмата на кмета на София за строителство на нови детски градини и ясли.

"Район "Витоша" е с най-голям недостиг на места в детските градини, именно заради това тук строим най-усилено през последните години" – каза също столичният кмет. В момента се изгражда нова детска градина и в кв. “Бояна“.

В район „Витоша“ предстои да започне строителство на нова детска градина за 7 групи в кв. "Княжево", както и училище и детска градина в кв. "Манастирски ливади". Очаква се до средата на април да има подписан договор и да започне проектирането на сградата, която ще бъде на терена, предоставен от Фонд „13 века България“, а строителството ще започне през лятото.

В момента на територията на Столична община се изграждат 23 нови сгради на детски градини и до края на годината ще приключи строителството на 17 от тях.

На проверката присъства зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов, кметът на район „Витоша“ Теодор Петков, общинските съветници Борис Петров и Стефан Марков.

 

Фотограф: Аделина Ангелова