Ученици от 32. СУИЧЕ „Свети Климент Охридски“ представиха идеите си за по-чиста околна среда 

Кметът Фандъкова присъства на изложба, представяща идеите за учениците от 32. СУИЧЕ “Свети Климент Охридски” за по-чиста природа. Изложбата е организирана от направление “Зелена система, екология и земеползване”, със съдействието на район “Възраждане” и домакинството на "Пазари-Възраждане“, и е част от инициативата: “Б като "бъдеще", не като "боклук”.

Над 70 деца от пети до единадесети клас се включиха в поканата да изразят със свои артистични средства идеите си за опазване на  града и природата по-чисти и по-красиви.

„Вярвам в младите хора и в силата на техните послания. Има какво да научим от тях за опазването на природата и града ни, – каза столичният кмет по време на представяне на събитието. – Изложбата е доказателство за това колко креативни и в същото време отворени и отговорни към света са децата и младите хора" – допълни още Фандъкова. 

Кметът Фандъкова връчи на директора на 32. СУИЧЕ “Свети Климент Охридски” Нели Костова статуетка със сребърна ябълка, която е символ на познанието за Земята. Всички ученици, които са участвали в инициативата, получиха грамоти.

На събитието присъстваха зам.-кметът Десислава Билева, по чиято инициатива се организира изложбата, директорът на 32. училище Нели Костова и директорът на "Пазари-Възраждане“ Маргарита Александрова.