Утре е последният срок фирмите да подадат документи за такса смет според количеството

Утре – 30 ноември, е последният ден, в който фирми и компании могат да подадат молби или декларации за определяне на такса смет за нежилищните имоти според количеството на отпадъците през 2024 г. 

Над 6 000 юридически лица вече са подали документи в дирекция „Икономика и търговска дейност“ на Столична община.

Фирмите, които не използват тази възможност, догодина ще плащат такса смет според отчетната стойност или данъчната оценка на нежилищните имоти.

До утре документи се приемат на два адреса – ул. "Доспат" № 70 и ул. "Оборище" № 44 . Работното време на дирекцията е от 9:00 до 17:30 ч. 

Заявления или молби могат да бъдат изпратени до утре и чрез лицензирани пощенски оператори на адрес: ул. "Доспат" № 70.

Образци на документи могат да бъдат намерени на сайта на Столична община: https://www.sofia.bg/sample-documents

30 ноември е и крайният срок, в който физическите лица – собственици на недвижими имоти, трябва да платят последната вноска на такса битови отпадъци за 2023 г. Върху неплатените в срок местни данъци и такси се начисляват законни лихви.

Задълженията могат да се плащат онлайн през електронния портал на Столична община – https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

Плащане може да се прави на каса в някой от 20-те районни отдела "Общински приходи", независимо в коя част на София се намира имотът, както и по банков път или чрез финансови посредници.

29.11.2023