Удължава се срокът за кандидатстване за Второто издание на Творческата лаборатория за млади хореографи ХЕЛИОС

 

18 май е финалната дата, до която ще се приемат кандидатури за включване в Творческата лаборатория за млади хореографи ХЕЛИОС. Избраните участници ще бъдат обявени на 22 май. Във Второто издание на проекта те ще разполагат с бюджет в размер на 750 лв. за хонорари на танцьорите, които ще изберат да участват в творбите, създадени в рамките ХЕЛИОС.

Образователният проект на Столична община ще се проведе от 12 до 23 юни 2023 г. от 10 до 17 ч. в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“. Всеки ден съдържа лекция по теория на хореографията, обедна почивка, хореографска лаборатория, включваща импровизация, експериментиране и композиция на танца, както и кратко лабораторно представяне на движенческия материал, генериран по време на деня с дискусия и предложения за усъвършенстване на изразните средства. Целта на този експериментален образователен процес е да се даде възможност на всеки от хореографите да създаде достатъчно движенчески материал, който впоследствие да се организира в нови камерни творби, които ще бъдат представени на сцена пред публика в последния ден преди закриването на творческата лаборатория.

ХЕЛИОС се организира от Столичната община в партньорство с Асоциацията за развитие на София, Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, Международната организация и професионална мрежа за хореографи – Вашингтон и с подкрепата на Министерството на културата.

Още информация и формуляр за кандидатстване можете да намерите в сайта на проекта https://helios-sofia.eu/.

 

 

09.05.2023