Стотици разгледаха изложбата ЕТЮДИТЕ НА СОФИЯ в сградата на Столичната община

Желаещите да видят фотосите имат възможност да го направят и утре от 10:00 до 14:00 часа

Много хора посетиха откриването на изложбата "Етюдите на София" в сградата на Столичната община. В първия Ден на отворените врати стотици граждани, възрастни и деца разгледаха експозицията от кадри от съвременна София, уловени от фотографа и богослов Иван Шишиев. 
Сред гостите на изложбата бяха и актьорите Иван Петрушинов, Дария Симеонова, Милена Живкова, Лилия Маравиля, Георги Златарев. 

"Една административна сграда се превръща в галерия. Идеята на изложбата е тематично да покаже какво е София, а тя е не е само сгради, тя е хората, събитията, които се случват в града, прекрасните паркове във всички сезони на годината. Да видим София красива и да я покажем на нашите деца, съграждани и гости. Защото градът София е една огромна галерия." Това каза авторът на "Етюдите на София" Иван Шишиев. 

На различните етажи в сградата на Столична община са специално подбрани 160 фотоса от града, културни събития, реализирани на открито през последната година в София. Посетителите могат да видят какво се случва под куполите на големите ни храмове – "Св. Александър Невски", джамията "Баня Баши", Софийската синагога. Да усетят атмосферата на фестивалите A to Jazz, SOFIA LIGHTS, LUNAR, Биеналето на куклите, Фолклорния фестивал "Витоша" и др. 
Желаещите да разгледат изложбата ще могат да го направят и утре от 10:00 до 14:00 часа в сградата на Столична община на ул. "Московска" 33. 
Изложбата "Етюдите на София" ще остане в сградата на Столичната община до септември 2023 г. След това ще обиколи столични училища, за да срещне повече хора с красотата на София, уловена от погледа на фотографа. 
Проектът се реализира с подкрепата на Столичната община в Календара на културните събития на София.