Столичната община участва в Международния панаир за туризъм и свободно време във Вроцлав

 

Информационният щанд бе организиран съвместно с Посолството на България във Варшава и Националното туристическо представителство в Полша и представи възможностите на София като туристическа дестинация.

По време на изложението беше промотирана стартиращата на 27.03.2023 г. самолетна  връзка между полския град Вроцлав и София.

В деня на откриването се проведе среща с представители на туроператори, туристически агенти, медии и представители на местната власт. На нея бяха представени възможностите на България като целогодишна туристическа дестинация, с акцент върху София. Домакин на срещата бе Н. Пр. Маргарита Ганева – извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Полша, а сред многобройните гости бяха г-н Дариуш Куш – председател на УС на Летище „Николай Коперник“ във Вроцлав, с двамата си заместници, г-жа Алиция Вуйчик-Голембиовска – регионален мениджър ЦИЕ и Балтийски страни на Ryanair, екип на регионалната телевизия TVP Wroclaw и др.

Полша е водещ пазар за входящ туризъм за България. През миналата година до България с цел туризъм са пътували над 353 000 полски граждани.

 

На снимката:
Александър Серафимов – представител на ОП „Туризъм“ и Н. Пр. Маргарита Ганева – посланик на България в Полша.

 

 

06.03.2023