Столична община с кампания за превенция на пътнотранспортния травматизъм

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, на 18 ноември (събота) в 11 ч., на пешеходната пътека при Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и градинката „Св. Климент Охридски“, ще се състои флашмоб с участието на детски вокален хор „Пим Пам“.

Минути след флашмоба пред Художествената галерия на Националната художествена академия, в градинката „Св. Климент Охридски“, ще се проведе официална церемония по награждаване на участниците в конкурса за детска рисунка, част от кампанията „Не преминавайте през децата ни“ на Столична община и Съвета по безопасност на движението на децата в София. Членовете на журито, оценило над 600 рисунки – Юлиян Табаков, Здравко Денев, Сияна Захариева, Ирина Михайлова и Десислава Темелкова, ще наградят с книги и грамоти всички участници. За отличените в двете възрастови групи деца са предвидени специални награди.

Автобус на столичния градски транспорт, линия № 280, брандиран, с най-високо оценените и най-въздействащи творби от конкурса, ще бъде публично показан, непосредствено след церемонията, на автобусна спирка „Софийски университет“, ул. "Шипка."

 

09.11.2023