Столична община осигурява допълнителни нови автобуси за планината Витоша

 

6 допълнителни автобуса от най-висок екологичен клас ще бъдат пуснати по линии №№ 63 и 66 към Витоша от следващата седмица. Зам.-кметът на София по финанси, здравеопазване и транспорт Дончо Барбалов, заедно с председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, общинските съветници Зафир Зарков и Карлос Контрера присъстваха на представянето на превозните средства, които бяха закупени след решение на Градския парламент.

Зам.-кметът Дончо Барбалов заяви, че с началото на хубавото време, когато традиционно планината е предпочитано място, софиянци ще имат възможност за допълнителен превоз до Витоша.

„През последната година над 4 пъти са се увеличили пътниците, които стигат до планината с градския транспорт. Затова гласувахме финансиране и закупихме още 6 автобуса от най-висока екологична категория. Всички те са оборудвани със звукова система за известяване, което въвеждаме в целия градски транспорт. Това е изключително важно за гражданите със зрителни потребности, за които е по-трудно да се ориентират коя е предстоящата спирка. Основната ни идея с пускането на допълнителни превозни средства е голямото богатство на София – планината Витоша – да бъде още по-достъпна за жителите и гостите на града“ – коментира председателят на СОС Георги Георгиев и поясни, че всички автобуси, които ще се движат по линия № 66 ще бъдат оборудвани с велобагажници.

Автобус № 63 ще се движи през делничните дни на интервали от 30 минути, а в почивните дни – през 16 минути. Автобус № 66 е с делнични интервали през 60 минути, а в празничните дни – през 20 минути.  

 

 

04.05.2023