Столичната община с грамота от Асоциация „Българска книга“ за подкрепата и приноса за успешната реализация на Националната кампания за насърчаване на детското четене "Походът на книгите"

Заместник-кметът на София Яна Генова прие Благодарствената грамота в рамките на церемонията за връчване на наградите "Рицар на книгата", проведена в Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Тя изрази категоричното намерение Столичната община да продължи своето дългогодишно партньорство с Асоциация „Българска книга“ и да помага усилията книгите да достигат по-бързо и по-видимо до гражданите на София.

Яна Генова обяви носителите на призовете в категория „Общественик“ – Георги Господинов и Анджела Родел – за техния изключителен принос към културата и литературата.
В категория „Учител/училище“ наградата получи СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен; в категория „Библиотекар/библиотека“ – Университетската библиотека на Университета за национално и световно стопанство; в категория „Журналист/медия“ – онлайн платформата за четене „Книговище“, журналистите Георги Милков, Димитър Стоянович и Евгения Чаушева.

24.04.2024