Столичната община взе участие в най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм Европа IMEX

"Общинско предприятие „Туризъм“ към Столичната община взе участие в най-голямото изложение за конгресен и бизнес туризъм Европа IMEX. София предлага много добри условия за провеждане на бизнес и конгресен туризъм. Имаме добра туристическа инфраструктура и условия за провеждане на големи събития като хотели от висок клас и зали за срещи и форуми. В същото време сред силните страни на София са възможностите за културно-познавателен туризъм и лесната достъпност до обектите, което дава възможност на гостите да съчетаят работата с посещение на културни прояви и разглеждане на забележителности." Това каза зам.-кметът в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ Никола Барбутов. Според него конгресният и конферентен туризъм отварят вратите за бъдещи инвеститори в София. Изложението се състоя от 14 до 16 май във Франкфурт и в него взеха участие представители на 2 800 компании от 60 държави и около 3 500 специалисти от сферата на конферентния и събитийния туризъм.

Общинското предприятие „Туризъм“ участва в щанда на България, заедно с „Травъл Тайм България“ ЕООД, „Меркурий-97“ ЕООД, Столична община – ОП "Туризъм", „Би Ти Девелопмент Сървисиз“ АД, „Сити Хотел Мениджмънт“ ЕАД и „Бранд Хотели“ ЕООД.

В рамките на изложението на българския щанд се провеждат презентации, делови срещи и дискусии с представители на световни брандове, вериги и специалисти от областта на планирането и организирането на събития.

По данни на организаторите MICE сегментът се възстановява с много по-бързи темпове от очакваното и търсенето на конферентни услуги в световен мащаб е достигнало и надминава нивата от 2019 г.

17.05.2024