Служители от ББР облагородиха зони за отдих и съоръжения в столичния Западен парк


Дирекция "Зелена система, екология и земеползване'' в СО подари дърво като част от инициатива за облагородяване на Западен парк.

Над 60 доброволци от Българска банка за развитие се включиха в акция за реновиране на трите най-големи зони за отдих в Западния парк в София, който е сред любимите места за почивка на столичани.

Със съдействието и подкрепата на зам.–кметa по направление "Зелена система, екология и земеползване'' Десислава Билева служители на банковата група и техните семейства помогнаха за възстановяването на над 20 пейки и маси за почивка, боядисаха детски съоръжения и беседки.

Като жест към инициативата г-жа Билева подари специално подбрано от нейния екип дърво – Лиродендром (Лирово дърво), красив представител на семейство Магнолия.

„Изборът на точно този вид дърво не е случаен. Това е парково дърво,  устойчиво е и ще радва посетителите с красивите цветове, които приличат на лале“, каза Сиана Хлебарова, гл. експерт в дирекция "Зелена система" в Столична община.

 „Като организация, чиято дейност е насочена към политиките за устойчиво развитие, за ББР е от огромно значение да стимулираме хората да допринасят за опазването на околната среда. Нашите усилия са и естествено продължение на грижите, които Столична община полага в последните години за превръщането на София в зелена столица на Европа“ – коментираха от банката.

Западен парк е вторият по големина парк в София, който претърпя мащабна реконструкция със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът включваше цялостно реновиране на представителната паркова част – алеи за пешеходци и велосипеди, детски и спортни площадки, интерактивни инсталации, алпинеум, ново осветление и видеонаблюдение.