Първата детска градина в кв. “Малинова долина“ отвори врати

От днес 86 деца вече посещават първата детска градина в кв. “Малинова долина“ – 190. Детска градина в район “Студентски”.

Кметът Васил Терзиев поздрави целия екип на детското заведение и пожела на добър час. “Ние ще продължим да работим, за да може всяко дете да има възможност да посещава детска градина и родителите му да са спокойни“ – каза също столичният кмет. Васил Терзиев пожела на децата да са здрави, да имат незабравими години в тази детска градина, да се радват и да играят, но и да я пазят, да се грижат за дръвчетата в двора, за да бъде градината прекрасна, както е и днес.

Предстои да се избере име на детската градина и предложения могат да дават всички родители, съобщи кметът на район „Студентски“ Петко Горанов, който също поздрави децата и родителите с първия ден на новата градина.

Детската градина започва работа от днес с първите групи, които са приети на текущо класиране. Днес е първият ден за занимания на децата в четири градински групи. За останалите са обявени места за първото генерално класиране на 10 май в Информационната система: 40 свободни места за две яслени групи и 190 свободни места за първа, втора и трета градинска група. През септември още 230 семейства ще могат да заведат децата си на градина.

Детската градина е една от най-големите в София. Тя е за 16 групи, разполага с просторни занимални, спални помещения, 4 зали за спорт и изкуство, детски площадки за всяка група, спортна площадка на открито, плувен басейн, както и просторен двор. Строителството започна през април 2022 г. и завърши в края на 2023 г.

През тази година Столичната община продължава строителството на 17 нови сгради на детски градини, а до края на 2024 г. се очаква да приключи изграждането на 13 от тях.

Фотограф: Иван Шишиев