Продължава премахването на паднали клони и дървета

Информация към 18 часа

Екипите, ангажирани с почистването на София, продължиха своята работа и през днешния деня. Почистени са улиците и булевардите, по които се движи градският транспорт, както и главните улици в столицата. Започна почистване и на вътрешнокварталните улици.  Затруднения с придвижването имаше по високите места на града като районите „Банкя“ и „Кремиковци“.

През целия ден продължи премахването на пречупени и опасни  дървета и клони от столичните улици. В Столичната община бяха получени над 1 000 сигнала за паднали или опасни клони. Приоритетно се обработват сигнали за проблеми за училища, детски градини и ясли, лечебни заведения, линиите на градския транспорт. Екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и СД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на повече от 200 сигнала. Извозени са и над 250 клони и дървета от парковете на София. През утрешния ден екипите ще продължат своята работа.

В резултат на тежките метеорологични условия имаше изключвания на електрозахранването в отделни части на града. Електроразпределителното дружество увери общината, че 50 аварийни екипа са на терен и работят по отстраняване на техническите проблеми. По данни на ЕРМ-Запад към момента без ток са части от кв.  „Витоша", „Панчарево“, “Банкя“, както и единични адреси в „Овча купел“ и „Нови Искър“. До края на деня очакваме напълно да бъде възстановено електрозахранването в столицата.
Екипите, ангажирани с почистването на града, ще продължат своята работа и през нощта, както и през утрешния ден.

26.11.2023