Очакваме до средата на юни да приключи обновяването на парк „Надежда“ с нови алеи и пейки

Кметът Фандъкова и районният кмет Димов провериха изпълнението на обекта

"Реновирахме и възстановихме големите паркове в града и те са любимо място на софиянци, какъвто е Северният парк. Последователно през последните години заедно с район „Надежда“ обновяваме и едноименния парк, който е на площ от 6 дка. Изградихме ново осветление, засадихме дървета, храсти и тази година сме осигурили средства за обновяване на алейната мрежа." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на обекта заедно с кмета на района инж. Димитър Димов.

"Парк „Надежда“ е разположен в ж.к. “Лев Толстой“. Заедно с цялостната реконструкция на алейната мрежа ще бъдат възстановени фонтана, чешмата и ще поставим нови пейки, – каза също кметът на София. – Предвижда се до средата на юни работата по парка да приключи.

В Северния парк в момента се изгражда скейтборд площадка. Тази година подготвяме и проект за парка в район „Младост“ до новата църква, за която бе предоставен терен на общината.

През последните години обърнахме особено внимание на междублоковите пространства и кварталите" – каза също Фандъкова. По думите ѝ "тази година залагаме за обновяване около 65 междублокови пространства и т.нар. „кални точки“ в различни програми." Кметът посочи, че с работата си са показали модел на управление, който дава резултати и чрез който е постигнат почти пълен консенсус за приемането на обекти за капиталова програма. 

По думите на кмета Фандъкова изключително важна е активността на районните кметове.

Кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов посочи, че ще бъде организирана анкета сред гражданите какво е тяхното желание да се направи на терен за спортни дейности в близост до парка, освободен след премахването на опасна сграда. За подмяната на настилките в парк "Надежда" Столична община е осигурила 470 000 лева. 

 

Фотограф: Аделина Ангелова