От 31 октомври възстановяваме движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова

"От 31 октомври възстановяваме движението по изцяло обновената ул. “Кукуш“, която е една от ключовите улици в район "Илинден". През пролетта трябва да започне реконструкция на ул. “Щросмайер“, която е продължение на ул. “Кукуш“. Двете улици са част от моята програма за цялостна реконструкция на основни улици в кварталите." Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на роботите в район "Илинден".

Във вторник ще се възстанови движението включително и на градския транспорт.

Днес се полага износващият пласт асфалт, предстои изграждане на повдигната пешеходна пътека и изпълнение на маркировка.

Ул. „Кукуш” от бул. „Сливница“ до жп прелеза е с дължина 1,5 км и се изпълни на два етапа.

Кметът Фандъкова благодари на гражданите за търпението през всички дни, защото реконструкцията по думите ѝ беше тежка: цялостно изграждане на нова инфраструктура – около километър нова канализация, над 1 км нов водопровод, нови настилки, тротоари, ЛЕД осветление и постоянно видеонаблюдение.

"Надявам се улицата да не се превърне в писта и пожелавам на всички шофьори да карат внимателно, – посочи също столичният кмет. – Това е последователна работа в кварталите, инвестициите трябва да се насочват там, където има най-много хора, и след това да се премине към по-малки улици" – заяви също Фандъкова. По думите ѝ "много се говори, че всички ще влизат в кварталите, но ние отдавна сме го направили – първо направихме основни булеварди и базовата инфраструктура и след това ключови улици в кварталите.

Тази година реконструирахме също основната за район "Слатина" ул. “Николай Коперник“, в момента се реконструират ул. “Народно хоро“ и ул. “Народен герой“ в район „Овча купел“ – заяви също кметът Фандъкова.

 

Фотограф: Денис Христов

 

27.10.2023