Отварят се временно за движение на автомобили две от лентите на новоизграждащия се участък на ул. “Филип Кутев“

"От днес се отварят временно за движение на автомобили двете средни ленти от новоизграждащия се участък на ул. “Филип Кутев“ в „Лозенец“. Продължава работата по тротоарите и до изграждането им пешеходното движение ще се извършва в двете крайни ленти." Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката си на обекта. Целта е да се облекчи движенето в района, което е изключително натоварено. Участъкът на ул. „Филип Кутев“ от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“ се отваря за движение преди да е положен последният пласт асфалт и е с временна маркировка. При подходящи атмосферни условия ще се положи  износващият пласт асфалт. През пролетта ще бъдат засадени и предвидените в проекта дървета.

„Улица „Филип Кутев“ е един от стратегическите обекти за града. След метрото изграждането на обектите от Третия градски ринг е стратегически важно, защото на практика осигурява движението в южните части на столицата“– посочи столичният кмет Фандъкова. По време на строителството е изградена подземната инфраструктура – канализация, водопровод, тръбна и ел. мрежа, отводняване, осветление. Извършена е реконструкция на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се извършва корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение.

Изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ ще започне през пролетта.

По думите на кмета на София Фандъкова през следващата година ще започне строителството на пробива на бул. „Тодор Каблешков“ и  пробива на ул. „Филип Кутев“ до "Симеоновско шосе". „Пробивът на ул. „Филип Кутев“ до "Симеоновско шосе" е ключово трасе за всички хора, които живеят или работят в южните квартали – „Кръстова вада“ и „Витоша ВЕЦ-Симеоново“ – посочи още Фандъкова.23.12.2022