Обновен е паркът в село Железница, предстои изграждане на детска площадка

"Парк „Железница“ е обновен с нови алеи, осветление, пейки и озеленяване. Проектът за обновяването на зеленото пространство в Железница е защитен пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и е съфинансиран от Столична община. Най-ценното е, че паркът в село Железница е изграден с доброволен труд, с участието на хора от общността, което гарантира, че ще се пази." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която се срещна с хората и провери изпълненото на място.

Инициативата за възстановяването на стария парк е на кмета на с. Железница Дойчин Сремкин, който заяви, че ще бъде сложено и видеонаблюдение, а следващата година в парка ще се изгради детска площадка.

През 2018 г. с финансиране от Столична община е изградена спортна площадка, която се използва активно и е със свободен достъп, както и фитнес на открито.

Изграждането на нова детска градина за 4 групи с една яслена и три градински групи е в плановете за следващия мандат. Към сградата на училището, което е санирано, ще се направи физкултурен салон. 


 


21.10.2023