Нова спортна площадка зарадва дeцата на Витоша

Новата спортна площадка се намира  на поляната пред Детски екостационар „Бели брези“ и е изградена с финансовата подкрепа на Фондация „София – европейска столица на спорта“.

Площадката  е част от Програмата на Столична община и Природен парк "Витоша" за рехабилитиция на туристическата инфраструктура в планината, а детските съоръжения са изградени от дърво.   

На спортната площадка децата могат да практикуват различни спортни активности и занимания – катерене, ходене по въже, редене на пъзел, морски шах и други.

По Програмата за рехабилитация на туристическата инфраструктура на Витоша тази година се ремонтираха туристическата алея от местност Златни мостове – до местност Момина скала с дължина 1470 м и алеята от местност Златни мостове до хижа „Кумата“ в два участъка с обща дължина 400 м. Почистени бяха от наноси и Симеоновските езера.
За последните две години Столичната община чрез инициатива „София – европейска столица на спорта“ и Природен парк „Витоша“ инвестираха над 530 000 лв. в подобряване достъпа до планината и туристическата инфраструктура на Витоша.  През тази зима със съдействие на Фондацията ще бъде отворена отново единствената „Шейни зона“, която се намира до  хижа „Алеко“.   

12.12.2022