Мирослав Боршош: Четири дни празник на музиката с Фестивал A to JazZ

 Четири дни празник на музиката с Фестивал A to JazZ

„Още по-богата селекция от родни и чуждестранни музиканти, програма, разгърната вече в четири дни, експертни срещи и множество съпътстващи събития… с A to JazZ отново събираме почитателите на джаза в Южния парк на София“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош по повод тазгодишното издание на фестивала A to JazZ, част от Календара на културните събития на Столична община.

От 6 до 9 юли в „Южен парк“ ще се насладим на музиката на над 30 световни и български изпълнители. Фестивалният парк предлага артзона, инсталации, изложби и съпътстващи активности за малки и големи, гарантирайки незабравимо изживяване. Програмата започва на 6 юли с първия шоукейс концерт, който ще представи колоритен микс от стилове и националности с млади групи от Унгария, Конго, Белгия, Гърция, Сърбия и България. Директно от родината на джаза в България идват световните звезди Bilal, Judith Hill и Lakecia Benjamin, които ще завладеят голямата сцена с най-актуалното фънк, соул и джаз звучене. Ще чуем и младите виртуози на китара и саксофон в лицето на Matteo Mancuso и Nikola Bankov. Сред българските изпълнители на тази година са Петя Станчева, Clavexperience, Криста, Bobo & the Gang и други. 

В София пристигат повече от 50 международни експерти, фестивални директори, организатори, журналисти и трейнъри, които ще обединят усилия за професионалната реализация на артисти и изграждането на фестивални модели от ново поколение, а най-голямата телевизия за сценични изкуства в света – МЕZZO, отново е партньор на фестивала. 
Пълната програма на A to JazZ и A to JazZ Talks 2023 вижте на www.atojazz.bg.


 

06.07.2023