Мирослав Боршош: "София е домакин на първата Национална конференция за креативните индустрии"

 

„София е домакин на първата Национална конференция за креативните индустрии със сериозно международно участие. Творческите индустрии са в основата на творческата икономика и с изключителен потенциал за развитието на икономиката и бизнеса в България. Творческите дейности заемат все по-сериозно място в икономиката на София“ – каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Еднодневната конференция се провежда на 1 март в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“, организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и сдружение „КреаТех България“, с партньорството на Столичната община.

Основната цел на форума е да даде възможност за максимално широк обществен дебат и да се подготви основа за актуализиране на политиките и практиките за развитие на културните и творческите индустрии, съобразени с актуалните световни тенденции и добрите практики. Събитието има за цел да привлече фокуса върху ролята и перспективите на творческите сектори за развитието на икономиката на България, както и да предостави подиум за дискусии на отделните заинтересовани страни.

 

01.03.2023