Мирослав Боршош: Показваме изложбата The Sofianer в Градската градина

 

„Художници и визуални артисти отново бяха предизвикани да създадат визуални разкази, вдъхновени от София, нейните хора и символи. Селекцията от цветните творби представяме в Галерия на открито в Градската градина“ –  каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

За втора поредна година Фондация “Кредо Бонум” и “Мулти култи колектив” отправиха покана към артисти да отразят автентичния и разнообразен лик на София под формата на корица на въображаемото списание The Sofianer в духа на легендарното американско издание The New Yorker.

Над 100 млади и утвърдени художници, дизайнери, фотографи, архитекти и илюстратори приемат предизвикателството и изпращат 127 автентични погледа към София. Жури избра 28 корици, които са част от книжно издание и виждат столичани и гостите на София в изложбата в Галерия на открито в Градската градина.

Всички илюстрации са публикувани на сайта https://www.sofianer.com/.

„The Sofianer цели да отпразнува любовта към София, да покаже причудливите ѝ, смешни или абсурдни страни, да даде поетичен или неочакван поглед към днешния ден, да разкрие мечтите за бъдещето и да инициира обществен дебат за това в какъв град (искаме да) живеем“ – казват организаторите.